Thema “de Ruimte” in groep 1b

Tijdens het project “de wereld” van de hele school hebben wij het in de klas over de ruimte gehad. We deden de close reading lessen met het boek: André het Astronautje op reis naar de planeten. Daarmee gingen we in tweetallen kijken welke eigenschappen de planeten in ons zonnestelsel hebben, maar ook een raket bouwen en natuurlijk veel nieuwe woorden leerden we met dit boek. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld allemaal vertellen wat een telescoop is, of dat Pluto een dwergplaneet is. We hadden een echte ruimtehoek, met een spaceshuttle, mission control en maanzand. Ook tijdens de werkles zaten we niet stil, zo maakten we planeten, raketten, marsmannetjes en nog veel meer.

This entry was posted in Groep 1. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Disclaimer
Powered by Michel Bosma
obsdekubusalmelo.nl download