Dag 2 in IJsland

De dag begon om 07:15 uur met een gezamenlijk ontbijt, waarbij we de verjaardag van juf Hanna hebben gevierd. Vandaag hebben we een aantal scholen bezocht. Op één school gaan we dieper in, omdat we alleen vandaag deze school hebben bezocht. De andere scholen worden de komende dagen nogmaals bezocht door andere groepen. Eén van de bezochte scholen is de Dalskóli. De Dalskóli is een school, gelegen in een dal, in Reykjavik. Het is een school voor kinderen van 2 t/m 16 jaar. De kinderen zijn eigenaar, dit wil zeggen, verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Spelend en thematisch leren is hun uitgangspunt. Ze hebben kleine groepen met één leerkracht en twee onderwijsassistenten. Verlengde schooldag is net zo geregeld als bij ons op de Kubus. Al met al een zeer inspirerende school. Tot slot zijn we vanavond bijeen gekomen om elkaar te vertellen over de verschillende scholenbezoeken. Tijdens de bijeenkomst zijn er voor de andere twee scholen verdiepingsvragen naar voren gekomen. Deze zullen bij een volgend bezoek worden gesteld.

This entry was posted in IJsland reis. Bookmark the permalink.