Lijn 3

Voor taal en lezen werken wij met de methodelogo_lijn_3_leesmethode_malmberg
Lijn 3 van Uitgeverij Malmberg. Lijn 3 is een complete taal-leesmethode waarmee kinderen op een speelse en verantwoorde manier leren lezen.

Lijn 3 is de naam van de bus die de rode draad vormt in de methode. De vrolijke buschauffeur Ben Bus ‘vertrekt’ vanaf het schoolplein en ‘brengt’ de kinderen tijdens het schooljaar langs twaalf haltes (twaalf thema’s). Een thema van Lijn 3 duurt ongeveer drie weken.

Elk kind heeft een eigen werkboek dat aan het einde van het thema mee naar huis gaat. Achter in het werkboek is een speciale ouderpagina waarop te zien is wat er dat thema geleerd is. Naast het werkboek zij er nog verschillende andere materialen  waarmee  kan worden geoefend. Zoals onder andere  een leesboek, een rijtjesboek, een woordmaker en een magnetische letterdoos. Ook kent Lijn 3 een digibordprogramma dat bij alle lessen gebruikt wordt. Het bevat onder andere leuke letterfilmpjes. En dan is er nog het busboekje. Bij elk thema krijgt elk kind een sticker om in zijn speciale busboekje te plakken. Lijn 3 is meer dan lezen alleen: in de wereld oriënterende  thema’s van Lijn 3 leren de kinderen ook meer over de wereld om hen heen.

Wij vertrouwen erop met lijn 3 een methode in huis  te hebben die aansluit bij de belevingswereld en de manier van leren van onze kinderen, waardoor zij gestimuleerd worden in hun leesproces en gemotiveerd raken om te willen leren lezen.

Via een digitale nieuwsbrief houden wij u elke kern op de hoogte van het thema van de nieuwe kern en wat er de komende weken zoal wordt aangeboden. Ook zijn er regelmatig ouderbijeenkomsten waarin onder meer tips worden gegeven over hoe u als ouder uw kind kunt begeleiden in het leesproces.

Download hier de actuele nieuwsbrief van Lijn 3 voor groep 3.