Verjaardag vieren

De verjaardag van de kinderen wordt op school uitgebreid gevierd. Het jarige kind mag trakteren, daarna gaat de jarige met één of twee klasgenootjes de klassen rond. Op de verjaardagskaart schrijven de leerkrachten hun felicitatie en plakken daar een sticker bij.

OR, MR en leerkrachten streven ernaar zoveel mogelijk gezonde etenswaren te trakteren, dus geen snoep. Om het goede voorbeeld te geven is het wenselijk dat leerkrachten dezelfde traktatie krijgen als de kinderen. Gezonde traktaties worden onder schooltijd uitgedeeld en andere traktaties worden vlak voor het naar huis gaan uitgedeeld.

Om u een idee te geven wat u als gezonde traktatie zou kunnen meegeven aan uw kind, hebben we hieronder allerlei tips en ideeën.

Ernie traktatie

Benodigdheden:

• Mandarijnen
  • Zwarte dropveters
  • Rode mini smarties
  • Poedersuiker
  • Water
  • Plakoogjes (HEMA)
  • Zwarte markeerstift
  • Schaar
  • Lijm

Hoe maak je het:

• Neem een mandarijn en knoop een dropveter om de mandarijn om de haartjes van Ernie te maken.
  • Knip de lange uiteinden af en knip die in kleinere stukjes en knoop deze om de dropveter die al om de mandarijn zit.
  • Plak de oogjes met lijm op de mandarijn.
  • Maak wat glazuur van poedersuiker en een beetje water.
  • Plak de smarties met glazuur op de mandarijn, dit is de neus.
  • Teken met de stift een mondje op de mandarijn.
  • Leg de mandarijnen op een schaal of in een mandje.

Hieronder ziet u nog meer voorbeelden. Klik op de afbeelding om de beschrijving te downloaden.

De laatste 6 traktaties  zijn volgens ontwerp van Geny Wuestman.

Veel plezier met trakteren!