Schoolmaatschappelijk werk

Hierbij wil ik mijzelf graag voorstellen. Mijn naam is Petra Vriend. petra-vriend
Sinds 1 januari 2015 ben ik vanuit het sociale wijkteam werkzaam als wijkcoach in de wijk De Riet. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar zomer als schoolmaatschappelijk werker verbonden aan o.b.s. De Kubus.

Als schoolmaatschappelijk werker ben ik te benaderen wanneer je (ouders / kinderen) problemen / moeilijkheden hebt in de thuissituatie. Je kunt namelijk in veel verschillende situaties terecht komen waarin je het gevoel hebt er niet meer alleen uit te komen. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met problemen thuis, ruzies, je onzeker voelen, je steeds meer afsluiten voor anderen, moeite hebben met het maken van contacten met anderen, gedragsproblemen, financiële problemen, etc.
Vanuit mijn rol als schoolmaatschappelijk werker kan ik kortdurend enkele (advies)gesprekken bieden. De gesprekken kunnen met het kind, met de ouders/verzorgers en/of met het gehele gezin plaats vinden. Net wat nodig is. Mocht het kortdurende contact niet voldoende zijn om de problemen de baas te worden, dan zal ik kunnen verwijzen naar een organisatie die je hier verder bij kan gaan helpen.

Vanaf 1 november zal ik elke eerste dinsdag van de maand aanwezig zijn tijdens een vrije inloop van 8.45 tot 9.45 uur. Dus kom gerust langs!