Voor- en naschoolde opvang

Scholen zijn sinds augustus 2007 verplicht om ouders opvangmogelijkheden van 7.30 tot 18.30 uur te bieden. Scholen hebben hiertoe convenanten afgesloten met kinderopvangorganisaties om zo samen te komen tot een optimale combinatie van onderwijs en opvang. OPOA, het bestuur van De Kubus, heeft een dergelijk convenant afgesloten met o.a. Kinderopvang De Cirkel.

In het naast de school gelegen wijkcentrum De Schöppe is buitenschoolse opvanglocatie BSO ’t Avontuur van De Cirkel gehuisvest. In de school zelf heeft De Cirkel een kinderdagverblijflocatie, het Kleine Avontuur.
We hebben met De Cirkel afgesproken dat zij met ingang van het nieuwe schooljaar ook voorschoolse opvang (VSO) aanbieden op onze schoollocatie. Kinderen kunnen vanaf 7.30 uur op school opgevangen worden totdat de school begint om 8.30 uur.
Ze kunnen tijdens de opvang zelfstandig of in groepsverband doen waar ze zin in hebben: lezen, puzzelen, kleuren, tekenen, knutselen of een spelletje doen. Er zijn geen verplichte activiteiten. Om 8.20 uur ruimt iedereen zijn spullen op en worden de kleuters (groep 1 en 2) naar hun leslokaal gebracht. Leerlingen van groep 3 tot en met 8 mogen dan zelfstandig naar hun leslokaal gaan. Het is mogelijk dat kinderen tijdens de opvang het zelf meegenomen ontbijt opeten.

Voor- en ook naschoolse opvang valt onder de Wet Kinderopvang en daarmee is een tegemoetkoming in de opvangkosten mogelijk via de belastingdienst. Zie voor meer informatie ook www.kovdecirkel.nl

Heeft u nog vragen of wilt u uw kind aanmelden voor voor- en/of naschoolse opvang, dan kunt u contact opnemen met de afdeling klantenservice van Kinderopvang De Cirkel op telefoonnummer: 0546 545070 of uw vraag per mail stellen: klantenservice@kovdecirkel.nl