100 dagen project in groep 2

In groep 2 zijn we gestart met het 100 dagen project. We gaan 100 schooldagen tellen en dat doen we met behulp van rietjes in 3 potjes. Iedere dag doen we een rietje in het rechter potje en op het potje schrijven we dan het goede cijfer van het aantal rietjes. Zodra we 10 rietjes hebben gaat er een elastiekje omheen en verplaatsen we deze 10 rietjes naar het middelste potje. Op dit potje schrijven we nu een 1, want er zit 1 bundel in. Op het rechter potje staat dan een 0 en als je ze naast elkaar ziet dan krijg je…. 10. Zo tellen we iedere dag verder tot we bij de 100 zijn. Na 10 schooldagen kwam Koning Kien in het land van 10 aan bod. We lazen het verhaaltje en maakten in de klas ook een land van 10. De kinderen zochten materialen om in het land van 10 te stoppen, zoals bomen, huisjes, olifanten. Ook de koning werd gezocht en moest natuurlijk een kroon op. Inmiddels zijn we bij dag 14 en tellen we rustig verder.

This entry was posted in Groep 2. Bookmark the permalink.