Speurtocht bij de kleuters en peuters

De kinderen van Kindcentrum de Riet, locatie Clematisstraat hebben de afgelopen periode gewerkt rondom het thema wonen. Eén van de activiteiten, die in het kader daarvan heeft plaatsgevonden, is een gezamenlijke speurtocht voor de kinderen van de onderbouw van basisschool de Kubus, peuteropvang Clematisstraat en kinderopvang het kleine Avontuur.

In de Klimopstraat/Kroostraat is woningstichting Beter Wonen bezig met een groot onderhoud in combinatie met verduurzamen van woningen. Hier hebben de kinderen onder begeleiding van ouders, leerkrachten en begeleiders van Avedan een bezoek gebracht aan de modelwoning. Aan de hand van foto’s gingen kinderen op zoek naar voorwerpen in deze woning. De aanwezige ouders vonden het interessant om van dichtbij te zien hoe de woningstichting bezig is in hun wijk.

Aannemer Hegeman, die de werkzaamheden uitvoert, gaf de kinderen de kans om te kijken in de hijskraan. Met een echte veiligheidshelm op namen de peuters en kleuters plaats achter het stuur.
Door deze samenwerking met Beter Wonen en aannemer Hegeman hebben de kinderen een heel mooi kijkje in de praktijk gehad. Gezien de enthousiaste reacties van de kinderen zijn ze een hele ervaring rijker.