Pannenkoekdag 22 maart

Een feestdag die niet zo bekend is, maar wel degelijk bestaat, elk jaar met een ander thema. Dit jaar was alweer de 13e editie en bijna 1.500 scholen in Nederland deden hier aan mee. Dit jaar was het thema Pannenkoeken bakken met je hart. En dat hebben we zeker gedaan op de Kubus!

Groep 7a heeft in 2 groepen pannenkoeken gebakken bij het Weggeler op afdelingen met dementerende ouderen. Een ontzettende ervaring, waarbij we allemaal blije gezichten hebben gezien! De kinderen druk achter de pannen, ouderen van hun kamer halen of zomaar een praatje maken. Je zag zowel de kinderen als de ouderen stralen!

Groep 7b heeft samen met groep 1/2b pannenkoeken gebakken. Groep 7 mocht een maatje zoeken en het beslag op de plaat doen, daarna mocht de ander (groep 1/2b) de pannenkoek omdraaien. Wat best moeilijk was, maar het smaakte heel erg lekker en we hebben onwijs veel plezier gehad samen.

Rond de klok van 12 uur kwamen de door de ouders vers gebakken pannenkoeken voor de gehele school. Deze hebben we gezamenlijk opgegeten. De kleutergroepen samen met de peuterspeelzaal in de hal en de andere klassen zaten verspreid over de groepen. Gewoon gezelligheid, want dat hoort erbij, op deze dag.

We willen alle moeders en vaders bedanken voor het bakken!