Thema mensen in groep 1/2b

De afgelopen weken hebben we het thema mensen behandeld. We gingen ons eigen lichaam bespreken, want hoe heten onze lichaamsdelen eigenlijk? We kwamen er achter dat het er wel heel erg veel waren. We schilderden onszelf op een heel groot vel en knipten en plakten gezichten, waarbij we ook goed moesten kijken hoe we er eigenlijk uit zagen. In de kapperhoek konden we kapper spelen; krullen maken, knippen, föhnen, alles was mogelijk. We leerden de eerste 2 letters/klanken. De “m” en de “i”. Deze mochten we overal in de klas opzoeken. Een hele speurtocht dus. Ook gingen we onszelf meten en wegen. We voorspelden wie het grootst, kleinst of zelfs even groot zou zijn, dat laatste was best moeilijk, maar we kwamen erg in de buurt. Als afsluiting kwamen een heleboel opa’s en oma’s bij ons in de klas een gezelschapsspelletje spelen. Dat was echt super gezellig. Op naar het volgende thema.

This entry was posted in Groepen 1/2. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Disclaimer
Powered by Michel Bosma
obsdekubusalmelo.nl download