Close Reading

Sinds vorig jaar zijn we als team erg druk bezig met een verandertraject op het gebied van begrijpend luisteren- en begrijpend lezen. Om onze leerlingen op een zo goed mogelijke manier les te geven zijn we het Close Reading traject aangegaan. Hierbij staat het meerdere malen luisteren- en lezen van een verhaal centraal. Ook is het van belang om zoveel mogelijk verschillende teksten aan bod te laten komen. Van een recept tot een gedicht en van een krantenartikel tot een Nieuwsbegrip tekst. We zijn er als team heel erg druk mee bezig, maar wij niet alleen!
We merken dat de leerlingen nieuwsgieriger worden om met een tekst aan de slag te gaan. Hieronder het resultaat van een aantal prachtige lessen.