Dag 4 in IJsland

Vandaag zijn we naar de Saemundarskoli geweest. Dit was een school voor 6 t/m 16 jarigen. De school bestaat sinds 2004 en sinds 2012 zitten ze in een nieuw gebouw. Het is een open school waarbij alle leerlingen van een leerjaar bij elkaar in een klas zitten. Soms bestaan de groepen wel uit 50 leerlingen. Er zijn dan wel 2 tot 3 leerkrachten en 2 of 3 onderwijsassistenten. De groepen worden tijdens de les vaak in 2 of 3 groepen verdeeld. Zodat ze in kleine groepen les krijgen.
De school heeft een duidelijke visie waarbij ze vooral willen dat de kinderen gelukkig zijn. Andere uitgangspunten die ze belangrijk vinden is het werken in thema’s. Zo hebben ze themamuren en worden themaboeken bijgehouden, waarin de doelen staan en de leerlingen zichzelf evalueren. Dit zie je overal terug in de school. Van de jongsten tot de oudsten. Verder zijn de creatieve vakken en de buiten educatie erg belangrijk. Ze hebben zelfs in het bos en bij het meer plekken waar ze les geven.

Wij hebben veel inspiratie opgedaan en hopen enkele punten mee te kunnen nemen naar ons eigen onderwijs.

This entry was posted in IJsland reis. Bookmark the permalink.