Rots en Water

Op maandag 8 september hadden de kinderen vrij i.v.m. een studiedag. Die dag maakte het team kennis met de weerbaarheidstraining Rots en Water. Weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind. Deze psychofysieke training is voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar en ouder. Rots en Water heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn de preventie van geweld, het leren maken van eigen keuzes en het leren gaan van een eigen weg belangrijke thema’s. Het is een wetenschappelijk effectief onderzocht programma dat grensoverschrijdend gedrag vermindert, positieve attitudes bevordert en zorgt voor een veilig leer- en leefklimaat. We zijn ons er terdege van bewust dat de samenwerking met ouders en verzorgers van essentieel belang is om het doel te kunnen behalen. In de loop van dit schooljaar zullen verschillende klassen gaan werken aan deze training, volgend schooljaar is het de bedoeling dat het schoolbreed ingezet wordt. Ouders en verzorgers worden natuurlijk meegenomen bij deze ontwikkelingen.

This entry was posted in Ontwikkelingen. Bookmark the permalink.