De finale van de voorleeswedstrijd

Op vrijdag 2 november was het dan eindelijk zover.  De grote finale van de voorleeswedstrijd op de Kubus. Al weken lang waren de leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 aan het oefenen met voorlezen. Ze konden zich opgeven voor een echte voorleeswedstrijd. Binnen de groepen zijn voorrondes gehouden, hieruit kwamen per groep 2 leerlingen die mee mochten doen aan de halve finale op vrijdag 19 oktober. Na een spannende strijd ging uit elke groep één leerling door naar de finale. Uit de groepen 4 t/m 6 Kai, Bas, Femke, Zara en Nick en uit de groepen 7 en 8 Jochem en Mehtap. Elke finalist heeft weer zijn/haar uiterste best gedaan om zo goed en mooi mogelijk voor te lezen. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, was het aan de jury om te beslissen wie zich voorleeskampioen van de Kubus mocht noemen. De winnaar van de groepen 4 t/m 6 is Femke. En uit de bovenbouw is Jochem de winnaar geworden. Jochem zal onze school vertegenwoordigen tijdens de  voorrondes van de landelijke voorleeswedstrijd. Alle deelnemers aan de  finale hebben een roos en een officiële oorkonde  gekregen voor hun inzet. Voor de 2 winnaars was er ook nog een mooie beker.