Project: ik lekker fit/kunst

Onlangs hebben we weer een project gehad met de hele BBS. Het project heette: Ik lekker fit! gekoppeld aan kunst. Op maandagochtend zijn we samen op het plein begonnen en hebben de mascottes (een ananas, peer, banaan, aardbei en superbananenman) op een lied gedanst met alle kinderen, juffen en meneren. Al gauw werd er in de klassen veel gesproken over fit zijn en wat hier allemaal bij hoort. Gezond eten, sporten, noem maar op. Maar ook werd er op het gebied van kunst het een en ander gedaan. Elke maandagmiddag werden de groepen 4 t/m 8 gemixt en deden ze mee aan diverse workshops zoals graffiti, koken, een workout video maken en nog veel meer. Er was zelf een PR groep die foto’s heeft gemaakt van alle gebeurtenissen. Ook bij de groepen 1, 2 en 3 werden de kinderen gemixt en ook zij konden allerlei workshops volgen. Tussendoor kregen we nog basketball les van Mathieu te Dam en Kinball en Beeball. Op donderdag hebben we een heuse speurtocht door de wijk gehouden, waarbij de kinderen diverse opdrachten moesten uitvoeren en waarbij hun kennis goed werd getest. Op vrijdag hebben we het project afgesloten met een tentoonstelling. Ouders en belangstellenden konden de gemaakte “kunst”werkjes, video’s, foto’s e.d. bekijken, maar ook lekker proeven. Al met al een top project waarbij we ontzettend veel geleerd hebben, maar vooral veel plezier bij hebben gehad.